smile

Implantologija

Doživotna Garancija, Premium Kvalitet

Dentalni implanti

Zdravi zubi čine da se osećate atraktivno, ali su presudni i za mnogobrojne svakodnevne aktivnosti, i nedostatak jednog ili više zuba uslovljavaju brojne funkcionalne i psihološke neprilike.

Implantologija

Nedostajući zubi mogu biti nadomešćeni brojnim procedurama, ipak, idealna nadoknada izgubljenih zuba, kako u estetskom (prirodan izgled), tako i u funkcionalnom pogledu (dugoročnost) jedino je moguća postavkom implantata.

Zahvaljujući modernim rešenjima i naučnim dostignućima u implantologiji i protetici, danas je moguća laka, apsolutno bezbedna i efikasna terapija bezubih predela vilica.

Implant zamenjuje koren zuba u vilici i stimuliše kost, čime sprečava njen gubitak koji se inače odvija nakon vađenja zuba i pod pritiskom proteza.

Postupak ugradnje implantata

  1. Prva faza je HIRURŠKA gde se postavlja implant u koštano tkivo.
  2. Druga faza je PROTETSKA gde se postavlja konačna kruna na implant.

Ove dve faze su udaljene nekoliko meseci.

U poslednje vreme se sve više radi imedijatno opterećenje, a to je vrsta terapije, gde se u istoj fazi, najčešće istog dana, postavlja implant i na njemu fiksira privremena kruna. Naravno, postoje posebne indikacije za ovakve slučajeve, i na sreću mnogih pacijenata, sve se češće rade. Ovakav vid terapije nosi sa sobom i određenu kompleksnost i neophodno je iskustvo i stručnost terapeuta, ali i volja i posvećenost pacijenta kako bi uspeh bio izvestan. Čak i ovaj oblik terapije zahteva finalnu fazu zamene privremene krune definitivnom.

Nisu svi implantati isti!

Straumann®

Straumann, kompanija sa kojom sarađujemo, globalni je lider u proizvodnji implantanta (oko 10 miliona ugrađenih) i istraživanju na polju implantologije. Straumann implantati svojim dizajnom pružaju rešenje za sve pacijenate, za sve indikacije i tipove kosti, a specijalna površina omogućava brzu nadoknadu zuba.

Na ugradjene Straumann implante se dobija originalan pasos kao i DOZIVOTNU GARANCIJU !

Straumann predstavlja Premium kvalitet dentalnih implanata.

Neodent®

Neodent implantni sistem je član Straumann grupe.

Proizvodi se u Brazilu, vodećoj zemlji u svetu po broju ugrađenih implantata godišnje. Ovaj brand ima tradiciju dugu preko 20godina, ali ima I pristupacnije cene.

Neodent je moderan sistem koji pod okriljem Straumann grupe nudi rešenja i za najteže situacije. Posebno se dobro pokazao kod bezzubih pacijenata, gde vrlo često postavljamo implante i privremene zube u jednoj seansi, čak i kad je potrebno izvaditi zube u krajnjem stadijumu parodontopatije. To je čuveni koncept imedijatne ugradnje i imedijatnog opterećenja, koji je još poznat pod nazivima “Pro Arch” i “All on 4”.

Na ugradjene Neodent implante se takodje dobija originalan pasos I DOZIVOTNA GARANCIJA!

Stomatoloska ordinacija Beograd

Izazovi današnjice

Danas i dalje postoji veliki broj različitih implantata na tržištu, ali se taj broj smanjuje. Polako se gase neozbiljne firme koje prave nekvalitetne implante i kopije poznatih sisteme, jer su i lekari i pacijenti shvatili da ne sme samo niska cena da diktira izbor. Tako ugašene firme više ne mogu da proizvode komponente neophodne za zamenu kruna, abutmenta i dovode pacijenta u nezavidnu situaciju gde imaju možda i zdrav implant, ali koji ne mogu da iskoriste.

Estetika na implantima je danas važan faktor ocene uspeha implantata. Nije više samo važno da implant zadovolji funkcionalne zahteve, već da se uklapa u zubni niz i ne razlikuje od prirodnih zuba. Srećom, danas smo tehnološki dobro opremljeni da se nosimo sa izazovima estetike, ali nismo još na tom nivou gde je estetsko savršenstvo garantovano. Neophodna je bliska saradnja pacijenta i lekara kako bi došli do željenih rezultata. Kad se budete u društvu dragih osoba smejali i u tom trenutku zaboravite na keramiku, implante, anestezije i nas, onda je to 100% uspeh. Nas treba da se setite svakih šest meseci i dođete na kontrolu.

Stomatoloska ordinacija Beograd
Stomatoloska ordinacija Beograd
Stomatoloska ordinacija Beograd
Stomatoloska ordinacija Beograd

All on 4 concept – NeoArch

Kod bezube vilice preporučujemo metodu ugradnje četiri implanta po All on 4 konceptu gde su zubne nadoknade fiksirane u celini.

To je minimalan broj implanta koji može držati kompletnu protetsku nadoknadu za jednu vilicu. Pored funkcionalne restauracije, ovaj koncept nudi maksimalni estetski učinak. Omogućava nam da stvorimo povoljne međuvilične odnose koji su neophodni za pravilan zagrižaj ali i doprinose vraćanju prirodnih kontura lica.

Ovaj koncept se dokazao kao:

Najbezbedniji

Najjednostavniji

Najjeftiniji

Najuspesniji

protokol rehabilitacije bezube vilice fiksnom nadoknadom u protekle dve decenije.

Opcija 1 – SVE U JEDNOJ POSETI

Ova opcija uključuje ugradnju 4 implanta, Straumann group Neodent, u jednoj vilici sa abutmentima i definitivnim protetskim radom

Definitivna protetika je fiksirani Hibridni most sa metalnom ojačanjem i akrilatnim zubima

Prednosti ove metode :

  • -DEFINITIVNI ZUBI SAMO 9 DANA NAKON UGRADNJE
  • -NIJE POTREBNO NADOKNAĐIVANJE KOSTI
  • -DEFINITIVNA KONSTRUKCIJA JE LAGANA
  • -EKONOMIČNA OPCIJA

Opcija 2 – Krunice

Ukoliko želite metalokeramičke krunice, onda se cela terapija radi u dve faze.

1.HIRURŠKA FAZA, prva poseta 3-4 radna dana Ugradnja 4 implanta, Straumann group Neodent, u jednoj vilici sa abutmentima i postavljanje privremenog rada

2.DEFINITIVNA PROTETIKA, druga poseta nakon 3-4 meseca , 5 radnih dana Postavlja se definitivna protetska nadoknada sa 10 metalokeramičkih krunica po vilici

Prednosti ove metode:

  • -KERAMIKA JE DOSTA DUGOVEČNIJI MATERIJAL, 10-15 GOD nekad i duže ako se redovno održava
  • -ESTETIKA JE BOLJA
  • -NEMA ZAPALJENJA DESNI, meko tkivo se bolje adaptira keramici