Ortodoncija

Zdravlje orofacijalnog sistema

Terapija ispravljanja

krivih zuba doprinosi funkciji vašeg zagrižaja, zdravlju orofacijalnog sistema, ali i izgledu lica. Od velike je važnosti, da zubi budu dovedeni u ispravan položaj. Svaka nepravilnost se prenosi na zglob, a sledstveno i na mišiće lica i glave što uzrokuje hroničnu napetost i bol.

Sve više odraslih se odlučuje za ortodontski tretman zbog nepovoljnog rasporeda, gubitka zuba ili drugih indikacija. Savremena ortodontska rešenja omogućavaju veoma brz i siguran uspeh terapije bez konvencionalnih bravica koje se lepe na zube.

Providne folije (Invisalign)

Providne folije (Invisalign) je skoro nevidljivi sistem za ispravljanje zuba koji u tu svrhu koristi seriju providnih folija, individulano izrađenih, gde svaka sledeća postepeno dovodi zube u željenu poziciju. Ovaj sistem ima naročite prednosti zbog svoje udobnosti i mobilnosti, međutim nije moguć u svim slučajevima.

Estetske bravice

Savremena ortodontska terapija donosi sa sobom veći komfor, lagodnost i samopouzdanje pacijenta, zamenom klasičnih metalnih „fiksnih proteza” bravicama koje su boje zuba ili providne.

Konvencionalne bravice

Konvencionalne bravice ili tz metalne fiksne proteze, i pored toga što se danas zamenjuju novim estetskijim rešenjima, i dalje postoje indikacije kada se ove proteze savetuju, a kao utešna informacija za pacijnta može da posluži činjenica da su i one uznapredovale na polju estetike, smanjenjem veličine same bravice i mogućnošću da se oko njih stave gumice u raznim bojama koje pridržavaju luk. Takođe, metalni luk lakše klizi duž metalne bravice, pa je moguće brže postići željene rezultate pomeranja zuba nego sa estetskim.

Inman

Inman je sjajno rešenje za lagano vođenje prednjih zuba u njihov idealan položaj. Ovaj tip terapije je brz, bezbedan i sa odličnim rezultatima u poređenju sa drugim sistemima za već 6 do 16 nedelja. S obzirom da je u pitanju pokretni aparat, komfor pacijent je neuporedivo veći u poređenju sa fiksnim ortodontskim aparatima.

6 months smile

6 months smile – je princip koji se bavi brzim dovođenjem prednjih zuba u željini položaj za 4 (lakši slučajevi) do 9(komplikovaniji) a u proseku 6 meseci. Bravice za ovaj tretman mogu biti i estetske i metalne jer suština je u hi-tech luku za povezivanje bravica, koji proizvodi malu kontinuranu silu za pomeranje zuba i time doprinosi efikasnosti i pre svega bezbednosti ovog sistema.

Stomatoloska ordinacija Beograd
Stomatoloska ordinacija Beograd
Stomatoloska ordinacija Beograd