smile

Preventiva i Profilaksa

Smanjuje Rizik od Upale

Zubne naslage, kamenac i pigmentacije

na zubima ne predstavljaju samo estetski nedostatak. Kamenac često izaziva nerijatan dah, a zbog visoke koncentracije bakterija u ovim naslagama, dovodi do zapaljenja i krvarenja desni što vodi u parodontopatiju. Svakodnevna oralna higijena svodi nastanak oboljenja na minimum, ali ipak postoje mesta koja nisu pristupačna četkici i koncu.

Ultrazvučno uklanjanje zubnog kamenca

Ultrazvučno uklanjanje zubnog kamenca bi trebalo da se obavlja redovno, dva do tri puta godišnje , zavisno od slučaja, kako bi se na vreme sprečili kompleksniji, invazivniji i skuplji zahvati kao i problem u funkcionisanju i izgledu zuba. Sam postupak je brz i bezbolan.

Poliranje zuba

Poliranjem zuba specijalnim profilaktičkim pastama sa sprečava se taloženje bakterija i plaka i postiže se redukcija karijesa. Nakon ovog tretmana, zubna površina postaje čista i glatka, a pri tom ne nastaju nikakva oštećenja zubne gleđi.

Peskiranje zuba

Peskiranje zuba je proces profesionalnog čišćenja zuba sistemom Air-Flow. Prilikom peskiranja, na zube se deluje specijalnim prahom, i time se uklanjaju meke naslage, pigmentacije od cigareta, kafe, vina, čajeva… a takođe se vraća prirodna belina zuba. Metoda je bezbolna i efikasna.

Zalivanje fisura

Zalivanje fisura je preventivna mera gde se fisure i jamice bočnih zuba ispunjavaju materijalima posebno namenjenim za tu svrhu, dugoročno ih štiteći od karijesa. Postupak je jednostavan i bezbolan, ne zaheva bušenje zuba niti bilo kakvo uklanjanje gleđi.

Vašim redovnim kontrolama možete mnogo učiniti kako bi unapredili vaše oralno zdravlje i izbegli skupe I neprijatne intervencije.

Stomatoloska ordinacija Beograd
Stomatoloska ordinacija Beograd
Stomatoloska ordinacija Beograd